Digital dannelse

Her finder du links og materialer om digital dannelse og sikkerhed på nettet. 

Udover gode råd og vejledning kan de nedenstående links danne en god ramme for en dialog i klassen, samt i fællesskab at lave retningslinjer for god adfærd på nettet.

Det er muligt at booke en oplægsholder fra ungdomsklubben Louis P til oplæg klasser på mellemtrin om digital dannelse. Du finder mere information om under fanen oplæg. 

Derudover tilbyder Frederiksberg Bibliotek undervisning for udskolingsklasser i digital dannelse og medborgerskab. Undervisningen vil foregå på egen skole. Læs mere om forløbet her: Digital Ung

Nederst på siden finder du lovgivning og informationer vedr. deling af seksuelt materiale vedhæftet som PDF-fil

Links:

www.sikkerchat.dk

Information og gode råd om sikker adfærd på nettet og mobilen til børn, unge, fagpersoner og forældre.

www.digitaldannelse.org

Siden tilbyder en lang række materialer til undervisning, efteruddannelse og videreuddannelse af elever, medarbejdere og ledelsesniveauet. Undervisningsmaterialet til skoler sætter det digitale på årshjulet fra 1. klasse og frem.

www.dr.dk/skole:

Undervisningsside der fokuserer på børns trivsel, adfærd og rettigheder på nettet og de sociale medier. Der er elevopgaver til indskoling, mellemtrin og udskoling.

www.cyberhus.dk:

Her kan børn og unge få råd, vejledning og hjælp fra frivillige voksne rådgivere i 1-1-Chat og Brevkassen. Det er muligt at dele erfaringer og søge råd blandt andre unge på resten af sitet.

www.dubestemmerselv.dk:

Teknologirådets interaktive debatmagasion om adfærd på nettet. 

www.digitaleunge.dk

Sitet giver et overblik over dansk og international viden og aktiviteter med særlig fokus på børn og unges private og offentlige liv på internettet. Der er links til relevante undervisningsmaterialer fra Medierådet, Forbrugerrådet, Tænk, Institut for Menneskerettigheder, Danish Science Factory, Børnerådet og Digital Identitet).

www.digitaldialog.dk

Værktøjer og inspiration til arbejdet med skolens digitale trivsel. 

www.underviserportal.dk/grundskole/materialer/forloeb/33-boern-unge-og-sociale-medier

Kampagne portal udarbejdet af Sex og Samfund om seksualitet og sociale medier.