Rusmidler

På denne side finder du links til side med oplysning og vejledning om problematikker med rusmidler. Nogle af siderne vil have materialer og forløb du kan bruge i din undervisning, andre sider vil indeholde faglig viden, samt råd og vejledning om hvordan du som fagperson kan agere hvis du oplever unge med misbrugsproblemer.

I Frederiksberg Kommune kan du yderligere få vejledning hos FKRC - Frederiksberg Kommunes Rådgivningscenter. Her kan du som fagperson få råd og vejledning, og det er også her at unge og familier kan få anonym rådgivning og behandling ved misbrug.

Find oplysning om FKRC på denne side: www.frederiksberg.dk/fkrc

Frederiksberg Sundhedscenter afholder oplæg for skoler om rusmidler og misbrug. Derudover kan Frederiksberg Sundhedscenter hjælpe skoler med at få udarbejdet en rusmiddelpolitik.

Links:

Stoffer hvordan virker de?

Omfattende materiale om stoffer udarbejdet af Sundhedsstyrelsen

www.netstof.dk

En side for unge, hvor de kan få information og anonym rådgivning om alkohol, hash og andre stoffer.

www.dr.dk/skole/klassens-tid/et-liv-uden-stoffer:

Mød fire unge, der kæmper for at blive stoffri. Klippene stammer fra DR Dokumentarerne "100 dage uden stoffer" og "Et liv uden stoffer".

Center for rusmiddelforskning

Fakta om nyeste forskning og statistik på området. 

www.duda.dk

Oplysning og vejledning om stoffer. 

www.stofbladet.dk

STOF er et fagblad, hvis formål er at bygge bro mellem forskning og praksis og mellem mennesker fra forskellige områder på rusmiddelområdet.

www.drugbox.dk

Side med fakta, leksion, videoer og quizzer for unge.  

www.act-on-it.dk

Indlevende teaterforedrag om misbrug og stoffer.